Cadouri inedite pentru persoane speciale, alese in functie de genul, varsta si domeniul lor de activitate

Cadouri inedite pentru persoane speciale, alese in functie de genul, varsta si domeniul lor de activitate 4

Misiunea de a selecta un cadou interesant si unic este foarte dificila, indiferent de relatia pe care o ai cu persoana la care doresti sa i-l oferi. Desi alegerea unui cadou deosebit pare o sarcina usoara, nu este tocmai asa, deoarece este nevoie sa tii cont de genul, varsta, pasiunile si chiar de domeniul in care activeaza, pentru a selecta un cadou special care sa provoace doar emotii pozitive.

Acest articol contine mai multe idei de cadouri dintre care poti alege unul sau, de ce nu, mai multe pentru persoanele importante din viata ta. Indiferent daca consideri ca ai epuizat toate variantele de-a lungul timpului sau daca nu ai inspiratia necesara in clipa de fata, vei putea descoperi, in randurile care urmeaza, mai multe idei de cadouri inedite cu care nu ai cum sa nu aduci un zambet larg pe chipul persoanei pe care ai vrut sa o impresionezi.

 

Cuprins:

  1. Cadouri inedite pentru o persoana speciala in functie de gen
    1.1. Cadouri inedite pentru barbati
    1.2. Cadouri inedite pentru femei
  2. Cele mai inedite cadouri pentru cineva drag in functie de varsta
    2.1. Idei cadouri inedite pentru copii si adolescenti
    2.2. Idei de cadouri inedite pentru adulti tineri si aflati la varsta mijlocie
  3. Idei inedite de cadouri corporate
    3.1. Cadouri corporate inedite pentru angajati
    3.2. Cadouri inedite pentru sefi

 

Cadouri inedite pentru o persoana speciala in functie de gen

Oricine care doreste sa faca un gest frumos trebuie sa ia in considerare mai multe aspecte cand se realizeaza selectarea cadoul pentru o persoana draga, unul dintre acestea este genul ei. Motivul este de la sine inteles, mai precis, deoarece femeile si barbatii sunt diferiti atat in ceea ce priveste nevoile, cat si dorintele. Prin urmare, pentru ca destinatarul cadoului sa beneficieze de un nivel de satisfactie cat mai mare din punct de vedere material, in continuare vor fi enumerate cateva idei de cadouri de exceptie pentru fiecare gen in parte.

1.1. Cadouri inedite pentru  barbati

Selectarea unui cadou pentru barbati poate fi considerata, de unele persoane, o sarcina relativ usoara, avand in vedere faptul ca acestia nu sunt la fel de pretentiosi ca femeile in aceasta privinta. Insa, cu siguranta, daca este vorba despre sufletul tau pereche vei dori sa ii demonstrezi cat de mult il iubesti printr-un cadou deosebit, cum nu a mai primit pana acum.

Asadar, daca vrei sa faci un cadou mai putin previzbil iubitului, logodnicului sau sotului tau, atunci ii poti oferi in dar un puzzle 3D masini, confectionat dintr-un lemn superior din punct de vedere al calitatii, de care sa se bucure in timpul liber fie singur, fie impreuna cu cativa apropiati lui. Aceasta idee de cadou inspirata este cea mai buna varianta daca este pasionat de masini.

1.2. Cadouri inedite pentru femei

Achizitionarea unui cadou pentru o persoana de gen feminin este, de cele mai multe ori, o adevarata provocare pentru barbati, deoarece se cunoaste foarte bine deja cat de greu pot fi acestea de multumit uneori. Prin urmare, poti sa ii oferi o experienta de neuitat, cum ar fi o zi petrecuta la spa, o programare la un salon de infrumusetare sau, de ce nu, sa ii planifici o excursie intr-un loc in care aveti mai multe amintiri impreuna. Daca doresti ca darul sa fie de natura materiala, atunci poate cu un buchet de flori de dimensiuni mai mari ori un puzzle model stem nu ai cum sa gresesti. In plus, dupa ce este asamblat jocul devine o piesa de design interior remarcabila, pe care nu multi oameni o detin in spatiul in care locuiesc. Mai mult, este un cadou perfect daca persoana respectiva, de gen feminin, are inclinatii in zona artistica sau daca profeseaza in domeniu, deoarece este un element creativ, handmade, care va fi cu siguranta apreciat de un ochi priceput.

2. Idei inedite de cadouri pentru cineva drag in functie de varsta

Atunci cand alegi un produs pentru a fi oferit in dar unei persoane, indiferent daca intre voi exista o relatie de rudenie, de prietenie, iubire, colegialitate sau altul diferit, este fundamental sa tii cont de faptul ca varsta, la fel ca genul, este un criteriu la fel de important cand vine vorba de acest demers, deoarece gandirea si interesele difera de la om la om, in functie de etapa de viata in care se afla. 

 2.1. Idei cadouri inedite pentru copii si adolescenti

Copiii trebuie implicati, inca de la o varsta frageda, in activitati interesante si educationale, pentru a-si dezvolte diferite abilitati necesare pe plan educational si, in viitor, in cariera. Exista numeroase cadouri inedite pentru copii dintre care poti alege, precum puzzle-urile 3D pentru copii. Acestea sunt produse de colorat ingenioase, confectionate dintr-un lemn de o calitate superioara, cu ajutorul carora copilul tau va invata, incet, incet, sa ia decizii de unul singur in vederea atingerii obiectivului produs. In cazul de fata, pentru a forma un puzzle complet. Altfel spus, vor contribui la cresterea nivelului de inteligenta si la dezvoltarea laturii creative, deoarece, dupa ce puzzle-ul este asamblat, cel mic va putea sa il picteze dupa bunul plac. Pentru crearea unei relatii mai puternice parinte-copil, poti sa te implici in aceasta activitate, sustinandu-l si, daca este nevoie, ajutandu-l.

Pe de alta parte, odata trecuti de varsta 13 ani, acestia devin adolescenti in toata firea si este clar ca au deja alte interese, specifice lor. Din acest motiv, pentru a da cadouri Craciun inedite sau oferi cu alte ocazii speciale, trebuie selectate in functie de pasiunile si interesele pe care le au in momentul respectiv. De exemplu, asamblarea unor modele mecanice de jocuri este o varianta de cadou care nu trebuie neglijata, deoarece vor putea petrece timp de calitate cu grupul de prieteni pentru a duce la bun sfarsit acest demers. In acest context, isi vor imbunatati conexiunile cu cei apropiati si vor invata sa comunice eficient pentru a-si atinge obiectivul.

2.2. Idei de cadouri inedite pentru adulti tineri si aflati la varsta mijlocie

In prezent, este din ce in ce mai greu sa alegi un cadou unic pentru un adult tanar, mai precis pentru cei aflati in intervalul 18-31 de ani, dar si pentru cei trecuti de aceasta varsta. De ce? Pentru ca, in majoritatea cazurilor, produsul care se doreste a fi oferit a mai fost primit in trecut. Mai mult decat atat, odata cu inaintarea in varsta, devine tot mai greu sa oferi un cadou, deoarece gusturile oamenilor sunt mai greu de multumit. 

Acestea fiind spuse, daca doresti sa faci un cadou de exceptie, trebuie sa te gandesti foarte bine ce ar avea nevoie persoanele respective si ce nu detin in momentul de fata. De exemplu, daca esti invitat la o petrecere restransa, cu ocazia mutarii in alta locuinta, recent achizitionata, cateva idei de cadouri inedite casa noua sunt:

Un puzzle 3D cu ceasuri: pentru a petrece clipe relaxante impreuna cu rudele si/sau prietenii in timpul liber;

Ghivece cu plante de interior: pentru a crea o nota de prospetime in noua locuinta;

Un accesoriu de decor (un tablou, o oglinda, o rama pentru fotografii, un ceas de perete etc.): pentru a contribui cu o piesa deosebita la amenajarea casei noi.

In ceea ce priveste persoanele cu mai multa experienta de viata, este recomandat sa se ia in calcul mai mult utilitatea si calitatea produselor. Asadar, daca doresti sa achizitionezi unul sau mai multe cadouri inedite pentru parinti sau nasi, trebuie sa descoperi ce anume are puterea sa le imbunatateasca in mod considerabil calitatea vietii. Spre exemplu, daca au probleme de sanatate, precum dureri de gat, umeri si spate poti fie sa ii programezi la o sedinta de masaj profesionist, fie sa le oferi in dar o perna pufoasa de gat.

3. Cele mai inedite cadouri corporate

Selectarea si achizitionarea unui cadou se face, de obicei, in functie de varsta si genul unei persoane, insa, oare, este suficient cand vine vorba de alegerea unor cadouri pentru sefi si/sau angajati? Din dorinta de a-ti simplifica misiunea de alegere unor astfel de cadouri pentru persoanele de la birou, in randurile care urmeaza vor fi prezentate cateva dintre cele mai inedite variante pentru persoanele de la locul de munca cu ocazia unui eveniment important, precum rezultate excelente, zi de nastere, nunta, botezul copilului lor sau multe altele. 

3.1. Cadouri corporate inedite pentru angajati

In calitate de manager sau de angajat cu functii importante intr-o companie este esential sa cunosti faptul ca, din cand in cand, angajatii cu rezultate excelente trebuie recompensati, pentru a le demonstra faptul ca munca efectuata de-a lungul timpului nu este trecuta cu vederea. Astfel, vei reusi sa le creezi o stare de bucurie pentru faptul ca fac parte dintr-o echipa implicata, motivandu-i mai mult pe viitor in realizarea sarcinilor de munca, si, in acelasi timp, vei ambitiona angajatii noi sa atinga rezultate fabuloase. Altfel spus, le vei oferi cateva exemple de urmat din domeniul lor de activitate si ii vei motiva mai mult sa-si atinga potentialul maxim. 

In clipa de fata, exista mai multe modalitati de recompensare a angajatilor foarte populare in randul lor si, de asemenea, foarte apreciate de cei mai multi dintre ei: Cateva dintre acestea sunt urmatoarele:

  • Voucher de vacanta intr-un loc spectaculos din tara;
  • Buchet incantator de flori;
  • Un set cu instrumente pentru desfasurarea sarcinilor de lucru (agenda, stilou etc);
  • Produse alimentare delicioase si/sau bauturi alcoolice.

Insa, asa cum este specificat anterior, aceste cadouri sunt deja foarte cunoscute si, desi reprezinta un motiv de bucurie, nu este ceva la care nu s-ar fi asteptat neaparat sa primeasca la un moment dat. De aceea, pentru a te diferentia de restul companiilor prin modul in care angajatii sunt apreciati pentru rezultatele impresionante, trebuie sa iti indrepti atentia spre cadouri deosebite, asa cum sunt, de exemple, produsele de puzzle in modele mecanice, confectionate din lemn, disponibile in colectia impresionanta a magazinului nostru. Cu siguranta, acestea vor fi factorul surpriza al evenimentului, deoarece nimeni nu se astepta la un astfel de cadou iesit din comun. Nu trebuie sa te temi sa optezi pentru acest tip de cadou, deoarece este potrivit atat pentru barbati, cat si pentru femei, indiferent de varsta lor. In plus, este ideal pentru persoanele care sunt medici, IT-isti, publicitari, ingineri dar si pentru altii cu multe alte profesii, deoarece le pune la incercare rabdarea, rapiditatea de a duce la final o sarcina si, desigur, competitivitatea. Concret, daca mai multi angajati vor primi un astfel de puzzle, monitorizand timpul acordat realizarii lui, vor putea, urmatoarea zi la munca, sa discute pe acest subiect si sa afle cine l-a terminat cel mai repede. Cu alte cuvinte, vor stabili cine a fost cel mai indemanatic, descurcandu-se cel mai bine.

Cadoul de multumire trebuie oferit intr-un cadru special, precum o gala de decernare de premii, organizata la final de an, in care sunt prezenti toti angajatii si cativa membrii din familile lor, pentru a fi martori la succesul lor pe plan profesional. Alaturi de recompensa materiala, persoanele cu rezultate deosebite merita sa auda, de la managerii pe care ii respecta, cateva cuvinte frumoase la adresa lor, iar mai apoi, sa primeasca o strangere de mana puternica si/sau o imbratisare in semn de multumire pentru contributia lor.

In cazul in care compania sarbatoreste o anumita perioada de timp de la deschidere sau daca primeste un premiu important in domeniu este, de asemenea, important, ca angajatii sa fie rasplatiti pentru meritele lor. Asadar, alegerea unor cadouri corporate nu a fost niciodata mai usoara decat acum, deoarece vei putea alege dintr-o gama diversificata de produse cele potrivite pentru contextul dat si, poate, daca doresti, sa personalizezi aspectul produselor cu logo-ul companiei. 

3.2. Cadouri inedite pentru sefi

Fie ca este ziua lor de nastere, fie un alt eveniment important pe care il sarbatoresc, este necesar ca si managerii sa primeasca anumite atentii de la angajati. Cunoscand dificultatea de a satisface gusturile unor persoane care au contribuit considerabil la evolutia pe plan profesional si, chiar, personal, in continuare vor fi prezentate cateva idei de cadouri inedite birou, care vor putea fi oferite cu incredere superiorilor. 

Asadar, exista mai multe variante de daruri, la care nu s-ar fi asteptat sa le primeasca de la angajatii lor, insa conteaza bugetul si, bineinteles, dorinta generala a angajatilor in ceea ce priveste acest demers. De exemplu, daca este vorba despre o comapanie mare ca dimensiune, cu multi angajati, se poate opta, de exemplu, pentru achizitionarea unei vacante intr-o statiune de lux, din tara sau strainatate, in care sefii lor sa se relaxeze si sa se bucure de peisajele de poveste pret de cateva zile. Insa, daca este o vorba despre o firma mica, recent infiintata, sau daca se doreste mai mult un cadou simbolic, atunci se poate crea un montaj video cu toti angajatii, cu scopul de a suprinde parerile lor sincere si urarile de bine pentru sefii lor. Atentie insa, deoarece este important ca darul sa nu fie unul prea personal, deoarece s-ar putea crea o impresie gresita despre aceasta intentie.

Obiectivul acordarii unui cadou deosebit managerilor sau angajatilor cu functii importante in companie este acela de a-i entuziasma, avand in vedere sansa pe care a primit-o angajatul de a lucra in cadrul companiei respective, pentru colaborarea minunata pana in prezent si, bineinteles, pentru comportamentul vizavi de acesta. Insa, la fel ca in cazul oferirii unor cadouri inedite pentru prieteni, rude sau alte persoane apropiate din viata persona, exista riscul ca darul oferit sefilor sa nu aiba impactul mult asteptat de catre angajat. In cazul acesta, ce este de facut? Este recomandat sa selectezi un cadou cu care acestia sunt oarecum familiarizati, dar care sa aduca o nota de unicitate. De exemplu, un constructor foto Mozabrick este una dintre cele mai bune variante in aceasta imprejurare, deoarece, toata lumea a facut, cel putin o data in viata lor, un puzzle, insa, putini au avut sansa de a avea unul personalizat cu o poza cu ei. Mai mult, acesta nu este doar un simplu puzzle, ci un set de constructie, disponibil pe mai multe marimi, care poate fi asamblat de cate ori se doreste, prin incarcarea fotografiei dorite pe site. Simplu, nu e asa?

 

In concluzie, persoanele speciale din viata unui om, precum sufletul lui pereche, prietenii, rudele, colegii sau sefii, merita sa primeasca, din cand in cand, un cadou inedit, selectat in functie de varsta, genul si domeniul lor de activitate. Pentru a face cele mai bune alegeri este necesar sa tii cont de ideile de cadouri mentionate in acest articol, deoarece, astfel, sansele sa faci o impresie buna sunt mult mai ridicate.

 

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Support