Ugears, piesă cu piesă pentru o lume mai bună

Ugears, piesă cu piesă pentru o lume mai bună 1

    Agitație, bucurie, mișcare și doi ochi care privesc cu speranță. Imaginează-ți că ești copil și privești copiii din jurul tău jucându-se, veselia lor te îndeamnă să intri în joc și să te bucuri alături de ei, însă atunci când vrei să te apropii…corpul tău nu te ascultă și îți este imposibil să înțelegi regulile acestui joc. Un joc făcut doar pentru copii normali, copii cu care îți este greu să te joci, pentru că nu aveți aceleași super-puteri, copii care te privesc cu ochi mari și mirați și te fac să te simți mic și diferit. 

   Acum deschide ochii și încearcă să înțelegi cum se vede viața prin ochii unui copil cu dizabilități. Cum arată jocurile și clipele pure de copilărie… Copiii cu dizabilități sunt defapt mici super-eroi, trimiși pe Pământ pentru a ne arăta ce înseamnă puterea și iubirea pentru viață. 

   La Ugears credem într-o lume mai bună, iar sufletele pline de bunătate sunt cele care fac lumea mai bună. Puzzle-urile noastre sunt create pentru a aduce bucurie, de aceea am decis să aducem o rază de Soare copiilor cu dizabilități. Toate inimile de copil merită fericire și pentru că ne-am dorit să schimbăm povestea lumii privite prin ochii unui copil special, ne-am propus să împărtășim din bucuria de astăzi cu voi. 

   Ne dorim să inspirăm lumea la cât mai multe inițiative menite să includă copiii speciali în viața obișnuită, astfel încât aceștia să se bucure de copilărie. Liceul Tehnologic” Dimitrie Leonida” din localitatea Petroșani, județul Hunedora este o instituție minunată, acreditată pe învățământ profesional special, având misiunea de a oferi tinerilor din această categorie vulnerabilă o șansă la educație, o șansă la bucurie și frumos. 

   De ce vă povestim despre liceul ”Dimitrie Leonida”? Pentru că aici am găsit oameni a căror bunătate depășește granițele oricărui tip de handicap și face din imposibil, posibil.  Acest liceu este un loc special, dedicat oamenilor speciali,  având clase cu un număr redus de elevi, care beneficiază de întreaga atenție. Pentru fiecare elev există un plan individual personalizat, iar fiecare elev beneficiază de ore de terapii ocupaționale și consiliere psihologică permanentă. Programa școlară este menită să dezvolte abilități  și să organizeze activități care înfloresc creativitatea. 

   Brusc povestea se schimbă, iar tinerii speciali găsesc curajul de a oferi acestei lumi tot ceea ce au mai bun. Astfel, aceștia își descoperă talente nebănuite în metaloplastie, pictează, asamblează  jocuri puzzle-uri cu un număr mare de piese, jocuri lego și în asamblarea jocurilor creative Ugears. 

   Adevărata bucurie Ugears vine din satisfacția de a asambla cu succes fiecare model. Prin fiecare piesă integrată în jocurile noastre, un copil simte încredere și speranță. Astăzi, bucuria copiilor cu dizabilități se transformă în fericirea cu care creăm piesele Ugears și în sentimentul de împlinire a întregii noastre echipe. Modelele mecanice Ugears sunt preferate și apreciate de elevii cu dizabilități. Ne-a fascinat modul de lucru în echipe mici de maxim trei elevi, iar ceea ce ne-a cucerit cu adevărat este momentul finalizării modelului. Bucuria explodează în zâmbete, în momentul în care puzzle-ul prinde viață și se mișcă.

   Ne-am dorit să extindem bucuria și să cucerim inimile tuturor copiilor cu dizabilități și am transformat modelele Ugears în daruri prețioase pentru toți elevii liceului tehnologic ”Dimitrie Leonida”. Crăciunul este despre iubire! La Ugears iubim viața și bucuria adevărată și ne bucurăm să fim parte din curajul fiecărui copil cu nevoi speciale. Modelele noastre mecanice sunt create din piese magice, care oferă încredere și curaj. Acel curaj special de a fi tu însuți într-o mare de oameni diferiți, care te privesc diferit și te exclud, pentru simplul fapt că ești altfel. 

   Acest text este o inspirație pentru întreaga comunitate românească, un semnal de alarmă asupra importanței incluziunii sociale. Oricât de comod este să privim oamenii din confortul corpului nostru lipsit de defecte, vă îndemnăm să faceți un pas în spate și să priviți lumea prin ochii unui tânăr cu dizabilități. În ziua în care veți privi și veți zâmbi cu bucurie, veți știi că ați făcut ceea ce trebuie. Alegeți să mângâiați cu privirea și nu să judecați, alegeți să oferiți curaj și nu critică, iubiți și priviți viața, altfel. Pentru că altfel nu înseamnă rău ci înseamnă ”special”. La fel ca și modelele noastre Ugears, oamenii se pot transforma în minunății, atunci când sunt descoperiți mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Support